петък, 28 декември 2018 г.

Ретроспекция


   Добро утро , цветенца ! Това е последното съботно утро на изтеклата между пръстите ни 2018 година . Чакахме я с нетърпение , с надежди , нови стремежи , мечти и копнежи . Сега е момента да се запитаме : Какво повече имам днес ? Какво взех със себе си и какво оставих на другите ? Успях ли да бъда човекът , когото обичам , харесвам , мечтая ? Какво още мога да дам от себе си ?

  
    За мен тази година беше много ползотворна - пожънах много . С години все си засявах семенца и се грижех за тях и най-накрая дойде мигът да обера плодовете им . Сладко е , когато опиташ вкуса на собствените си плодове ! Но си засадих и нови семенца - нови мечти , които да сбъдвам , нови звезди , които да следвам .


   Постарах се да бъда по-добър човек - да не съдя другите за избора и за пътя им , за начина им на мислене и начина на изразяване . Запознах се с хора с големи сърца, запознах се и с хора без такива . Видях и калта и слънцето , и дъжда и дъгата . Почувствах топлината и студа . Плувах в море до колене и се удавих в очи . Животът е странен - красив , неочакван , странен . Аз просто искам да го изживея красиво ! Искам след себе си да оставя една ароматна диря , следа на надеждата и любовта .


   Хареса ми да бъда победител и ми се ще да срещам повече такива хора в живота си . От онези , които побеждават с усмивка и доброта . От онези , които ни вдъхновяват да бъдем по-добри и повече хора . От онези с особения пламък в очите и топлина в душите . От хората , добрите  хора !

  
    Пожелавам ви една цветна година , цветенца ! Бъдете борбени , отстоявайте добротата и човещината . Засаждайте любов и щастие във всяко кътче , до което се докоснете ! Помогнете на съдбата да бъде добра с вас и с всички около вас ! 
   До нови срещи !


Няма коментари:

Публикуване на коментар