събота, 10 април 2021 г.

Десерт с плодове и оризово брашно

 Добър ден!

 Най-накрая си имаме една истинска пролетна събота- слънчево, ароматно и шумно е навън. Навсякъде играят деца. Преди да излезем и ние навън предвидливо си накиснах 50 грама стафиди в 300 мл филтрирана вода. Децата играха, майките - приказвахме. Дойде време за обяд.

  Докато Калоян спеше, аз набързичко спретнах следобедната му закуска. Към набъбналите вече стафиди добавих един малък банан и една дребна круша. Пасирах и добавих още вода до получаване на 800 мл обем. Измерих 8 супени (мерителни) лъжици пълнозърнесто оризово брашно и две - пълнозърнесто от просо. Разбърках добре с готварска тел и на котлона. Сместа повря 2-3 минутки и готово.

 Моето детенце предпочита по-гъстите храни, но вие спокойно може да си добавите още вода.

  Калоян похапна (аз също) и вече е готов отново да покорява света. Надявам се и на вас да ви хареса. И рецептата отново в резюме:

50гр стафиди

1 банан

1 круша

8 с.л (мерителни) пълнозърнесто оризово брашно

2 с.л. пълнозърнесто брашно от просо

около 500мл филтрирана вода

И щипка любов и добро настроение, разбира се. :)

 А светът навън е приказен - дърветата обещават праскови, круши и череши!

 До скоро!




Няма коментари:

Публикуване на коментар